Five 9 Sports Management

ELLA

DEGERSTEDT

från NORRKÖPING Sverige

  • Instagram - Black Circle

Född: 2002

       Klubb: IFK Norrköping

  Position: Försvarare       

ELLA DEGERSTEDT är en lovande vänsterfotad ytterback med väldigt höga ambitioner och mål. På meritlistan finns bland annat flertalet ungdomslandskamper, DM-guld med IFK Norrköping och SM-guld med Östergötland (juni 2019) där hon även fick lyfta bucklan som lagkapten.

Ella spelade med allsvenska Linköpings FC:s f19-lag redan som 15-åring och har även hunnit med att träna med A-laget. När F19-laget lades ner inför säsongen 2019 bytte hon klubb till IFK Norrköping, där hon startat majoriteten av matcherna i division 1. Ella siktar på att ta sig så långt det bara går med sin fotboll och vi ser fram emot att hjälpa henne dit! 

Ella Degerstedt

2019

Ella har under året varit på flera landslagsläger, vunnit DM med IFK Norrköping och SM med Östergötlands distriktslag, där hon även var kapten och starkt bidragande till att det blev ett SM-guld. Hon spelade en magiskt bra final mot ett tufft Stockholm, där hon mötte en av Sveriges bästa 02:or på sin kant. Ella släppte inte förbi någonting alls från sin vänsterbacksposition och bidrog även väldigt mycket i offensiven.

IFK Norrköping missade seriesegern precis på mållinjen då Jitex gick om i slutet av säsongen och tog kvalplatsen. Ella behövde dock inte vara ledsen över andraplatsen allt för länge, för hon såg till att ta sig till Elitettan ändå!

I oktober åkte Ella (och My Cato) upp till Borlänge för en tredagars provträning med Kvarnsveden. En tuff utmaning, men hon gjorde så pass bra ifrån sig att hon åkte därifrån med ett kontraktsförslag från klubben. Strax därpå bestämde hon sig för att tacka ja och alltså byta både lag, stad och skola till januari 2020. Ett både modigt och klokt beslut! Elitettan nästa för Ella!!

Fotboll på college i usa

College fotboll

Fotbollsstipendium

scholarship usa

stipendium i usa

  • Twitter Social Icon
  • YouTube
  • Instagram

+46 72 726 79 99

© 2019 by Five9-sports

Stockholm, Sverige