Five 9 Sports Management

Super Saturday

Cosette Morché signade i somras sitt allra första proffskontrakt, direkt efter examen från Texas A&M University. Hon anlände till Eskilstuna United i augusti och har sedan dess jobbat hårt som andramålvakt, utan att fått chansen att visa upp sig på match.


I lördags var det äntligen dags! Allsvenska Linköpings FC stod för motståndet i Eskilstunas andra träningsmatch för säsongen. Den första spelades helgen innan mot Örebro där det blev förlust med 2-1.


Att ställa Cosette i mål visade sig vara ett smart drag. Hon var så redo som man bara kan bli och stod för en toppinsats. Matchen slutade 0-0 efter bland annat en helt galen trippelräddning.


Vi vet att det kommer bli en tuff kamp om platsen som Eskilstunas förstamålvakt, men otroligt kul att se Cozy göra kaos direkt och stärka sina odds.


På Behrn Arena spelade Kvarnsveden årets första träningsmatch mot Örebro.

I startelvan fanns inte mindre än fem stycken Five 9ers som alla längtat ihjäl sig efter att köra igång med matcherna. Precis som vi!


Örebro tog ledningen och höll den ända fram till 75:e minuten, då Moa Öhman kvitterade genom att runda målisen. Ingen tråkig debut för Moa som värvades in från South Alabama University.

Kvarnsveden lyckades dock inte hålla oavgjort, utan släppte in 2-1 i slutminuterna.

Örebro-vinst, men ändå ett fullt godkänt resultat för Kvarnsveden, som ju ”bara” spelar i Elitettan.

Att redan nu ge allsvenska lag en match bådar gott inför seriestarten.Recent Posts

See All