Five 9 Sports Management

intervju: OLIVIA SANDAHL

OLIVIA SANDAHL bytte Skövde mot Miami sommaren 2018, för att spela på Florida International University. Hon är inne på år två, och har nyss gjort klart med ett nytt lag. Till hösten flyttar hon till UMass Lowell - en D1-skola i Boston-trakten.
Hur har dina första 2 år i USA varit?


Mina första två år i USA har varit bland det roligaste jag gjort. Upplevelsen, fotbollen och alla man träffar under tiden är det absolut bästa. Man lever som om man är proffsspelare och reser runt i USA, samtidigt som man får en utbildning. Skulle rekommendera detta till alla som får möjlighet!foto: @oliviasandaahl

foto: @oliviasandaahl

Största skillnaden mellan klubblag i Sverige och college i USA?

 Jag skulle säga att collegefotbollen är mer fysiskt krävande. Det är mycket löpning och styrketräning jämfört med Sverige, och matcherna är ännu mer fysiska. Svensk fotboll är istället mer taktisk. Där krävs smartare och mer tekniska spelare.

foto: @oliviasandaahl

Bästa med college?


Det bästa med college är helt klart kompisarna man träffar i laget, fotbollen och alla resor man gör tillsammans.

foto: @oliviasandaahl


Vad har du för mål/planer efter graduation?


Efter graduation vet jag inte riktigt vad jag vill, förutom att jag ska börja arbeta med ekonomi. Förhoppningsvis på något intressant företag. Just nu lutar det åt att flytta tillbaka till Sverige igen eller neråt i Europa. Samtidigt lockar det att försöka stanna kvar i USA också. 


foto: @oliviasandaahl

Vad saknar du mest från Sverige när du är i USA?


När jag är i Sverige saknar jag laget och alla kompisar runt omkring, fotbollen, resorna, säsongen och till och med plugget.

foto: @oliviasandaahl

Vad saknar du från USA nu när du är i Sverige?


När jag är i USA saknar jag familj och vänner hemma i Sverige. Och absolut maten. 

foto: @oliviasandaahl

Förebild inom fotbollen?


 Har ingen speciell förebild inom fotbollen, men jag inspireras och motiveras av andra kvinnor som det går bra för, och som tar för sig inom sporten. Tycker det är väldigt kul att se fler och fler svenska tjejer som vågar flytta till USA, och samtidigt gör väldigt bra ifrån sig på college.foto: @oliviasandaahl

Förebild i livet/annan sport?


Jag har många förebilder, men främst närstående. En som spelade med mig första året på college är nu ägare av ett växande företag där hon hjälper nystartade företag att skapa sig ett varumärke. Redan när hon spelade med mig hade hon en massa andra projekt vid sidan av, och hon är bara en väldigt driven kvinna. Definitivt en förebild för mig. Sen har jag en väldigt bra vän till mig som också är väldigt driven både i träning, skolan och i entreprenörskap. Jag kan sitta i flera timmar med honom och prata om idéer och tankar. 


foto: @oliviasandaahl

Bästa spelaren/spelarna du spelat med?


Definitivt Ellen Halseth!Recent Posts

See All