Five 9 Sports Management

DRAFT DAY

Idag hålls den årliga draften till NWSL - den amerikanska proffsligan för damer. Herrarnas motsvarighet, MLS draft, gick av stapeln den 9:e januari och där valdes Clemson University:s Robbie Robinson som nummer 1 till Inter Miami CF.


Bild från intermiamifc’s InstagramOavsett om du är tjej eller kille så funkar draften på samma sätt:

du kan signa upp om du går ditt sista år på college, oavsett vilken collegeliga du spelar i. Du KAN även välja att gå in i draften tidigare än sista året, men då kan du inte gå tillbaka till college efteråt. Väljer du det vill du förmodligen vara ganska säker på att du faktiskt kommer att bli vald av något lag.
Till dagens NWSL-draft står över 100 tjejer uppskrivna, men bara 36 stycken kan bli valda. Det är hård konkurrens och många förväntansfulla spelare som befinner sig i Baltimore idag, där draften hålls.

Störst representation på draftlistan finns från NCAA Division 1, men även en och annan har signat upp från de andra divisionerna. Ett exempel är brittiska Maegen Doyle (bilden) som spelat D2 med Bridgeport University och bland annat vunnit nationals där tillsammans med våran Amanda Ebbesson. Ett annat exempel är Uchenna Kanu som i somras spelade VM med Nigerias landslag. Hon har tillbringat hela sin collegekarriär i NAIA-serien.Bild från NWSL Instagram


Tidigare 1st round picks är bland annat Emily Sonnett (bilden) och Rose Lavelle, som numera tillhör det amerikanska A-landslaget. Både Sonnett och Lavelle tillhör även Remington Ellis Management, en av agenturerna som vi har nära samarbete med.

Draften äger rum klockan 11:00 lokal tid i Baltimore ( 17:00 svensk tid) och vi ser med spänning fram emot resultatet!

23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Fotboll på college i usa

College fotboll

Fotbollsstipendium

scholarship usa

stipendium i usa

  • Twitter Social Icon
  • YouTube
  • Instagram

+46 72 726 79 99

© 2021 by Five9-sports

Stockholm, Sverige