Linnealindmarkfive9sports.JPG
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

Linnéa Lindmark

Grundare

Hej! Jag heter Linnéa och startade Five 9 i augusti 2018.
Om du letar efter den minsta möjliga agenturen med bäst spelare, så kan du ha kommit rätt.

 

Många av våra Five 9ers har landslagsmeriter, men det är inget krav. Vi letar efter spelare som vill framåt/vidare/högre. Som inte bara vill se hur långt de kan gå, utan gör allt för att komma dit.

Scrolla längre ner för att läsa mer om Five 9, vad det egentligen står för, och se hur jag själv hade det på college. Har du funderat på om USA kan vara något för dig?

Gör en intresseanmälan så hörs vi!

Vem är jag?

En dalkulla från lilla Leksand som drömt om college sedan första gången jag såg "Skruva den som Beckham", som 10-åring. Nio år senare blev min dröm sann, när jag flyttade till USA för att spela fotboll och plugga ekonomi i Florida. 

När jag inte jobbar så kollar jag förmodligen på fotboll ändå. Eller tränar. Eller planerar nästa resa.

Förutom collegefotboll har jag bland annat spelat för Kvarnsvedens IK, Linköpings FC (junior) och futsal i Industrias Santa Coloma (Barcelona).

Vad står Five 9 för?

Du vet "9 to 5"? Det typiska jobbet man bara går till för att tjäna pengar och konstant längtar till helgen eller semestern?

 Five 9 är tvärtom. Five 9 är att göra det man älskar och att följa sina drömmar. Vi blandar jobb med semester och skiljer inte på "business & personal" - för att livet blir bättre då. 

99.999% är den renaste existerande formen av guld, vilket även har benämningen "five nine". Därav den guldiga loggan, som symboliserar högsta möjliga standard och genuinitet.

Five på svenska är ju fem. Säg det på dalmål och det blir nästan som franskans "femme". Eller skriv ihop det lite fantasifullt med 9:an och det blir feminine. Är du med på vart detta leder? Five 9 vill på alla tänkbara sätt bidra till en fotbollsvärld där unga tjejer och killar vågar ha samma stora drömmar. Och har samma förutsättningar att förverkliga dem.

Five var mitt jersey number på college. 9 är mitt absoluta favoritnummer. 

Varför startade jag Five 9?

För att alla agenturer jag visste om i Sverige var grundade av män/killar. Nä, inte bara därför så klart. Jag jobbade på Athletes USA huvudkontor i Florida efter min examen och representerade allt från fotbollsspelare till tennisspelare och cyklister. Älskade det från första stund och visste direkt att sports management var min grej.

 

Efter två år kände jag att jag hade den kunskap och det kontaktnät som krävs för att göra detta på egen hand. Därför bestämde jag mig för att helt och hållet fokusera på fotboll och göra allt på mitt eget sätt. Erbjuda en super-personlig service och endast jobba med några få spelare åt gången, samt börja jobba mer aktivt med något jag verkligen brinner för - jämställdhet inom fotbollen i stort. 

Fortsätt scrolla ner så får du en (liten) inblick i mitt liv på college. Om jag ska sammanfatta det i en mening:

Jag vaknade upp varje dag och tänkte "det finns ingen annanstans i hela världen jag hellre skulle vilja vara". Jag önskar att man hade mer än fyra års speltid!

Vad gör Five 9?

Hjälper dig till USA!

Om du tar hjälp av oss fixar vi:

- videoklippning

- kontakt med coacher (förmedling)

- förhandling

- all form av rådgivning och assistans som du kan tänkas behöva!

Vi börjar gärna jobba med dig så tidigt som möjligt för att kunna hjälpa dig framåt i din fotbollskarriär :)

SÖDRA FLORIDA

West Palm Beach

Temperaturen i Södra Florida skiftar mellan 25-30 grader i princip hela året om.

Här på stranden hade vi ibland beach workouts med våran fystränare. Hann även med ganska många soltimmar, speciellt under off-season.

Så hette stället där jag spelade college och här ser ni stadens mest kända strand - Palm Beach. West Palm Beach ligger ungefär en och en halv timme norr om Miami och har runt 100,000 invånare.

KEISER UNIVERSITY SEAHAWKS

LAGET

Jag spelade för Keiser University i ligan NAIA. Här är en bild från när vi vann våran grundserie, The Sun Conference, vilket vi lyckades göra alla mina 4 år. 

Vi hade spelare från bland annat USA, Kanada, England, Sverige och Danmark.

fotbollen

DET BÄSTA MED COLLEGE

Att spela fotboll på college är något helt annat än fotboll i Sverige. Säsongen är mer intensiv (2-3 matcher per vecka!), allting är proffsigare och till och med skadorna läker snabbare (pga ständig tillgång till behandling/sjukgymnaster/läkare osv). Många skolor har faciliteter och resurser som allsvenska klubbar skulle döda för. 

Men det allra bästa är nog att hela säsongen är upplagd som en turnering, där varje match och varje mål har stor betydelse. Det stora målet är "Nationals" - där de bästa från hela USA gör upp i ett slutspel. Säsongen påminner på så sätt mer om svensk hockey än fotboll. Man spelar även förlängning varje match vid oavgjort efter full tid!

 

FAMILJ

DET BÄSTA MED COLLEGE

Något mer som är det bästa med college, enligt mig, är att man får en till familj. En familj med massa olika nationaliteter, kulturer och personligheter. Home is where your team is! Man tränar/pluggar/reser/lever tillsammans och kommer så otroligt nära varann. Det är lagkänsla på en helt annan nivå. 

VARDAGEN PÅ COLLEGE

Boende

Så här såg det ut där jag bodde, tillsammans med 3 lagkompisar. Vi hade inte bara en pool, utan även bubbelpool, gym och tennisbanor. Trots att det såklart emellanåt var stressigt med plugget och full fokus på fotbollen, så kändes det nästan som att vara på semester i fyra år - med sina bästa kompisar. 

EKONOMI-EXAMEN

GRADUATION

I maj 2016 tog jag min Bachelor´s Degree i International Business, efter 4 års studier och fotbollsspelande (det är jag som är barfota till höger i bild). Jag gick ut med ett betygssnitt på 3.9 utav 4.0 och fick med mig en massa fina utmärkelser som bland annat "All-American" både på planen och i klassrummet. Amerikanerna är väldigt bra på det där med utmärkelser - det finns hela tiden någonting att sikta mot även utöver laginsatsen, vare sig det är veckans spelare eller All-Star Team. 

ARBETSVISUM

efter college

När ens match-fria söndagar såg ut så här som på bilden.. tror ni man ville hem till Sverige då?

Strax innan examen blev jag erbjuden att jobba för världens största college-agentur, som hade huvudkontor ganska nära denna strand, och tackade glatt ja till ett femte år i USA. 

FRÅN USA TILL EUROPA

collegeagent

Efter att ha jobbat med samtliga college-sporter inom både rekrytering och placement så bestämde jag mig för att jag ville fokusera endast på den sport jag både kan bäst och tycker om allra mest - fotboll. Det resulterade i starten av Five 9 och jag är ungefär lika glad över det som Madde (bilden) när hon vann Nationals!

vision

Jag har som vision att alla spelare ska veta om vad college är redan när man börjar gymnasiet. Idag spelar väldigt få svenskar i de allra bästa lagen i USA. Inte för att man inte platsar, utan för att man börjar sin ansökan för sent. Topplagen är klara med sina lag 1-3 år i förväg, och då har många svenskar knappt hunnit höra talas om SAT-testet. 

Ett annat mål är att genom Five 9 bidra till en jämställd (fotbolls-)värld - på alla sätt som bara går! Bland annat genom att stödja organisationer som redan jobbar med detta, som grymma Futebol da Forca. En procent av Five 9s intäkter går dit, och du kan läsa mer om dem och deras grundare Cecilia Safaee här. Har du idéer på andra samarbeten? Tveka inte att höra av dig!

//Linnéa

Fotboll på college i usa

College fotboll

Fotbollsstipendium

scholarship usa

stipendium i usa

  • Twitter Social Icon
  • YouTube
  • Instagram

+46 72 726 79 99

© 2019 by Five9-sports

Stockholm, Sverige