Five 9 Sports Management

MADELEINE

BERGHULT

FRÅN STOCKHOLM, SVERIGE

Stockholmstjejen och Bollstanäs-spelaren Madeleine kom i kontakt med oss innan Five 9 grundades. Närmare bestämt vintern 2016. De träffades för att diskutera college och en eventuell sign till våran grundares dåvarande agentur. Något som dock aldrig blev av. 

Varför valde du att inte gå vidare med collegeprocessen?


"Den största anledningen skulle jag säga var för att jag kom på ganska sent att jag ville till college, då jag valde att jobba ett år direkt efter gymnasiet. Och eftersom man inte
kan göra SAT och Toefl-testerna så ofta är det lätt att tiden rinner iväg... Jag klarade inte SAT på första försöket och när jag fick reda på att jag inte klarat det var det försent för att boka till nästa tillfälle."

Och sen var det inget mer med det.. Fram till två veckor innan den amerikanska fotbollssäsongen skulle starta.

Då fick vi höra från Keiser University´s tränare att ett scholarship hade öppnat upp sig tack vare ett sent avhopp.

När han behövde en spelare i sista sekund kom vi direkt att tänka på Madeleine, som vi pratat med tidigare under året. Vi visste att hennes fotbollsnivå var tillräckligt bra och att det skulle gå att komma undan SAT-kravet i och med att Keiser spelar i NAIA och inte NCAA. Vi var tvungna att i alla fall kolla med henne ifall hon skulle vara intresserad, även om hon inte var signad med oss.

Sagt och gjort. Vi ringde upp Madeleine och berättade om möjligheten: "Skulle du vilja flytta till Florida om två veckor?"

Vad var din första tanke när du fick samtalet om chansen att åka till Florida och spela?

"Samtidigt som det var en läskig tanke när jag fick förfrågan så kände jag på en gång att jag ville ta chansen. Jag visste att om jag hade tackat nej hade jag ångrat att jag aldrig provade och visste vad jag tackade nej till. Jag visste också att det var väldigt få förunnat att få en sån möjlighet."


Allting löste sig i rekordfart och några dagar efter att preseason hade börjat anslöt Madeleine till sitt nya lag. Nu har hon precis kört igång sitt andra år (sophomore year), och att det blev en förlängning var något som ganska snabbt kändes självklart. 

Varför bestämde du dig för att stanna efter första året?

 

"Jag kände redan efter ett halvår ungefär att jag inte var färdig med college. Jag trivdes så himla bra med alla människor och framförallt livet man lever kombinerat med fotbollen, skolan och allt man upplever här, så jag såg ingen anledning att åka tillbaka till Sverige."

Vad är det bästa med college i USA? 

 

"Det bästa skulle jag säga är hela upplevelsen och livet man lever. Att man får möjligheten att träffa så mycket nya människor hela tiden och också såklart att man kan kombinera fotboll och skola på ett så bra sätt."

Hur skiljer sig fotbollen på Keiser mot fotbollen i Bollstanäs? 

 

"Jag skulle säga att den största skillnaden är att på Keiser kretsar allt kring fotbollen på ett annat sätt. Allt fokus är på fotbollen och i och med att man umgås med laget hela tiden så blir man till en enda stor familj, samt att alla hela tiden har samma mål och strävar efter samma sak.
 

Vad skulle du säga till någon som är intresserad av college men rädd för att ta det steget? 

 

"Jag skulle bara säga att våga ta steget. Att gå på college är livets resa och du kommer inte ångra dig. I värsta fall trivs du inte och då är det inget som säger att du inte kan åka hem igen, men du kommer aldrig veta vad du missar om du inte vågar prova!"

Madeleine spelar med det prestigefyllda numret 10 och hade ett väldigt framgångsrikt första år, där hon direkt tog en plats i startelvan och bidrog stort till att hennes lag vann sin Conference (grundserie). Något de satsar på att göra i år igen. Vi ser fram emot att följa dig även denna säsong och önskar dig stort lycka till med din fortsatta college-karriär!

Alla bilder du ser här är Madeleines privata bilder. Vill du följa hennes liv på Keiser University? Då hittar du henne på instagram här:       


 

  • Instagram - Black Circle

Madde i WEST PALM 

Säsong 2: 2018

Maddes andra år på Keiser University blev ännu mer successful än det första. Laget lyckades ta hem Conferene-titeln igen och gick dessutom hela vägen till final i det nationella slutspelet. Där fick de dock se sig besegrade och reste hem till West Palm med en silvermedalj. En otrolig bedrift men såklart också en stor besvikelse att inte ta guldet när man varit så nära.

Madde i WEST PALM 

Säsong 3: 2019

Wow - Madde är redan inne på sitt tredje år i USA och vi kan inte riktigt förstå att hon bara har ett år kvar där borta.

Precis som de andra säsongerna var Madde även i år en viktig pusselbit i Seahawks startelva, men 2019 blev ett extra speciellt år. Efter finalförlusten förra året fanns egentligen bara en sak i sikte: guldet. 

Och gissa vad? Keiser vann hela nationals och blev äntligen amerikanska mästare i NAIA-serien! För första gången i skolans historia! 

Fotboll på college i usa

College fotboll

Fotbollsstipendium

scholarship usa

stipendium i usa

  • Twitter Social Icon
  • YouTube
  • Instagram

+46 72 726 79 99

© 2021 by Five9-sports

Stockholm, Sverige