Five 9 Sports Management

FILIPPA 

 

KARLBERG

FRÅN NORRKÖPING, SVERIGE

Född: 1999-04-06

Klubb: Eneby BK  

  Position: Forward   

  • Instagram - Black Circle

Historien om hur Filippa fick sitt första utlands-kontrakt är blandad med både tur och otur på vägen. 

Five 9 kom i kontakt med Filippa efter en division 2-match i Linköping, mellan Linköping/Kenty och Eneby. Five 9 hade egentligen ögonen på några Kenty-spelare, men Filippa var den som stack ut mest och avgjorde dessutom matchen med ett imponerande mål. 

Efter matchen berättade Filippa att college faktiskt var en av hennes stora drömmar. Strax därefter hade hon erbjudande om fullt stipendium som hon tänkt tacka ja till. Tyvärr visade det sig dock att hennes betyg inte riktigt räckte till, på grund av att hon drabbats av några hjärnskakningar och varit borta mycket från skolan. 

Men som vanligt: när en dörr stängs öppnas ett fönster. Den här gången var det det isländska transferfönstret.

Five 9 fick förfrågan från en isländsk klubb om att hitta en målstark forward och tanken föll direkt på Filippa, som öst in mål för sitt Eneby flera säsonger i rad. Den isländska klubben nappade och inom en vecka satt Filippa på flyget över till Reykjavik för att spela fotboll på heltid.

Efter en kort sejour på Island där Filippa gjorde bra ifrån sig och fick vara med om ett äventyr, valde hon att tacka nej till förlängt kontrakt över säsongen 2019 för att istället leta sig vidare i Sverige.

Five 9 fixade upp henne på en provträning med Borlänge-laget Kvarnsveden, två divisioner över hennes tidigare svenska klubb Eneby (nästan tre med tanke på att Kvarnsveden nyligen varit i Allsvenskan). Förutsättningarna var inte heller optimala när Filippa blev sjuk precis innan provträningsveckan. Men efter att ha krigat sig igenom veckan och gjort bättre och bättre ifrån sig för varje träning stod det klart från ledningens sida: de ville ha upp Filippa och skriva kontrakt över säsongen 2019. 

En trött men glad Filippa satt på tåget hem till Norrköping med sitt hittills första kontraktsförlag från en svensk elitfotbollsklubb. Hon valde såklart att tacka ja.

Fotboll på college i usa

College fotboll

Fotbollsstipendium

scholarship usa

stipendium i usa

  • Twitter Social Icon
  • YouTube
  • Instagram

+46 72 726 79 99

© 2021 by Five9-sports

Stockholm, Sverige