Five 9 Sports Management

EMMA

 

LILLBÄCK

Född: 1999

Klubb: BP

  Position: ytterback

  • Instagram - Black Circle

EMMA LILLBÄCK hörde av sig under mitten av mars och undrade om det var för sent att åka till hösten. Normalt sett kan det vara svårt att lyckas få ett bra lag och framförallt ett bra stipendium så pass sent, då många lag redan är klara vid det laget. 

Dock finns det alltid någon som fått ett avhopp, en skada eller vad det nu kan vara, och behöver värva sent. Men det gäller att verkligen sticka ut för att en coach ska våga chansa och ta in dig på toppstipendium i mars, när du inte ens har tagit SAT eller TOEFL-testet.

När Emma skickade över de matcherna hon hade på film kände vi direkt att "det här kommer bli enkelt". Amerikanska coacher överlag älskar snabbhet, "athleticism" och aggressivitet. Emma har alla de egenskaperna toppat med både teknisk och spelsinne. Som väntat var det direkt flera coacher som var väldigt villiga att få hennes underskrift trots att hon hade testerna schemalagda så sent som i maj (vilket var första och sista chansen för henne att klara dem). 

Hon som till slut vann dragkampen om Emma (mot bland annat ett topp 30-lag i D1) var en överlycklig coach i ett väldigt starkt D2-lag i Miami. 

Emma är klar för BARRY UNIVERSITY!

Ny hemstad: Miami, FLORIDA

Start: augusti 2019

FRÅN Upplands Väsby, SVERIGE

Emma i MIAMI

Säsong 1: 2019

Emma är given i Barry Universitys backlinje och har börjat väldigt bra för egen del. För laget däremot har det inte gått lika enkelt som året innan, där man var det bästa laget i conference. Dock är det väldigt många nya spelare som ska spelas ihop i årets trupp och de senaste matchernas vinster kan möjligtvis vara ett tecken på att de fått det att stämma. Vi följer med spänning och hejar här hemifrån!

Emma i MIAMI

Säsong 1: 2019

Emma fick se sig besegrad av sin bästis och före detta lagkamrat (Bollstanäs) Isabelle Navrén här på bilden när de möttes i conference. Om de ställs mot varann längre fram i slutspelet vet vi någon som kommer att vara revanschsugen:)

På den andra bilden syns våra tre Barry-spelare tillsammans med coacherna Amy och Sarah. 

Emma i MIAMI

Säsong 1: 2019

Trots en dålig start kom Barry University ikapp och blev Regular Season Champs!! De vann alltså grundserien, men tyvärr lyckades de inte gå hela vägen i Conference-slutspelet utan förlorade i semifinalen mot Embry-Riddle University. 

 

Emma har varit hur bra som helst och blev (med all rätt) uttagen i All-Conference First Team 2019!! Det var bara tre stycken förstaårselever (freshmen) som lyckades komma med i första-11:an och Emma var en av dom (och Minda Forsblom!). En väldigt stor bedrift som vittnar om vilken grym säsong hon har haft!

På det stora hela en väldigt framgångsrik första säsong för Emma Lillbäck i USA!

Fotboll på college i usa

College fotboll

Fotbollsstipendium

scholarship usa

stipendium i usa

  • Twitter Social Icon
  • YouTube
  • Instagram

+46 72 726 79 99

© 2021 by Five9-sports

Stockholm, Sverige